SARPI Dorog Kft. története

A SARPI Dorog Kft.-t (korábbi nevén ONYX Magyarország Kft.-t, Dorogi Hulladékégető Kft, Gyógyszeripari Égetőmű Közös Vállalat), a három gyógyszergyárban (Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., a CHINOIN Zrt. és az EGIS Nyrt.), valamint a megyében (Komárom-Esztergom) keletkező ipari hulladékok égetéssel történő ártalmatlanítására hozták létre. A veszélyes hulladékégető létesítmény próbaüzemére 1989. augusztusában került sor. 1993. január 6-tól a SARPI Dorog Kft. részben, majd 1995-től teljes egészében francia tulajdonba került. Tulajdonosa a SARP Industries cégcsoport – mely ma Európa egyik legnagyobb veszélyes hulladékkezelő cége, 13 franciaországi és számos külföldi üzemével. Európában az elsők között kezdett el foglalkozni a veszélyes hulladékok ártalmatlanításával. A SARP Industries csoport a Veolia Environnement konszern tagja.

A VEOLIA Environnement

A VEOLIA Environnement egy nagy család, melyet számos vállalat alkot. Mint minden család, mi is büszkék vagyunk a gyökereinkre, melyek 150 évre nyúlnak vissza.

„Csoportunk, mely az iparosodással és az urbanizációval egy időben született, az elmúlt 153 évben folyamatosan alkalmazkodott a társadalmi változásokhoz.” (Henri Proglio, a VEOLIA Environnement elnök-vezérigazgatója)

A VEOLIA Environnement a környezetgazdálkodási szolgáltatások területén a világ legnagyobb vállalata: mintegy 300 ezer foglalkoztatottal, öt kontinensen, több mint száz országban van jelen. Az éves szinten 30 milliárd euró forgalmat bonyolító cégcsoport tevékenysége felöleli a víziközmű szolgáltatások, az energiagazdálkodás (VEOLIA Eau) és a hulladékgazdálkodás (VEOLIA Propreté), és területeit. Ügyfelei között egyaránt megtalálhatók önkormányzatok, költségvetési intézmények, valamint az ipar és a szolgáltató szektor vállalatai.

A VEOLIA Environnement testre szabott, ugyanakkor átfogó megoldásokat kínál partnereinek, és ezzel hozzájárul a fenntartható fejlődés, valamint a hatékony környezetgazdálkodás elősegítéséhez.

Magyarországi jelenlét

A VEOLIA Environnement ágazatai az 1990-es évek elején kezdték meg működésüket a hazai piacon. Az üzletágak jogilag egymástól függetlenek, ugyanakkor – a nemzetközi gyakorlatot követve – törekszenek a szoros együttműködésre, mind a kereskedelem, mind a kommunikáció területén. A többnyire közös ügyfélkör – önkormányzatok, ipari és szolgáltató létesítmények – számára optimalizált, megbízható működést, pénzügyi megtakarítást, illetve műszaki fejlesztést jelent a VEOLIA Environnement cégei által kidolgozott, átfogó, ugyanakkor testre szabott szolgáltatáscsomag.